Werkwijze

Hoe ga ik te werk?

Mensen komen op mijn site terecht omdat ze een geheel eigen kaart willen. Een huwelijk, geboorte of verhuizing is zo bijzonder dat een standaardkaartje van de drukker niet voldoet. Daarom probeer ik typische kenmerken van de opdrachtgevers in de kaart te verwerken.

Zo zijn al mijn ontwerpen volledig op jullie toegesneden. Van een kaart van Tjarda bestaat er maar één. En dat vinden veel opdrachtgevers leuk. Zie hier enkele van de trouw-, geboorte- en verhuiskaarten die ik heb ontworpen.

Na één of meerdere gesprekken per e-mail heb ik vaak wel een beeld van de opdrachtgevers en maak ik, in schetsvorm, enkele ontwerpen waaruit men kan kiezen. Vaak doe ik dit ook aan de hand van foto’s die ik krijg toegestuurd. Hoewel het mogelijk is elkaar face-to-face te spreken, blijkt dit in de praktijk eigenlijk nooit nodig. Alles kan per email geregeld worden. Het ontwerp dat men kiest aan de hand van mijn schetsen werk ik verder uit. Ook dit gebeurt weer in overleg met de klanten. Vaak komen de meeste ideeën bij de opdrachtgevers naar boven bij het zien van het schetsontwerp. Omdat ik met de computer werk is het makkelijk om nog elementen toe te voegen.